זומנתם לחקירה?
אתם חוששים שעלולים לזמן אתכם לחקירה?
במשטרה הירוקה / ביחידה הארצית להגנת הסביבה הימית / ברשות הטבע והגנים הלאומיים / ביחידות משטרה
עוה”ד אריה בדנר, אשר במשך 10 שנים (בשנים 2007-1998) שימש תובע חיצוני מטעם המשרד להגנת הסביבה, ליווה וייעץ בחקירות של גופי חקירה בעבירות איכות הסביבה והוביל בייצוג המשרד להגנת הסביבה בבתי המשפט הן בתיקים ‘רגילים’ והן בתיקים ‘מורכבים’, אשר בשנת 2008 “חצה את הקווים” ומלווה ומייעץ חשודים בחקירות בתחום איכות הסביבה, הנו בעל ניסיון של יותר מ- 20 שנה, מוניטין והצלחות, בליווי וייעוץ בחקירות פליליות בתחום איכות הסביבה.
מה עושים אם זומנתם לחקירה? מה עושים אם אתם חוששים שעלולים לזמן אתכם לחקירה? מתייעצים! ככל שתקדימו להתייעץ, אפילו טרם שזומנתם לחקירה, בוודאי טרם החקירה הראשונה, תוכלו לקבל את ההכוונה הנכונה ולהתחיל להרוויח!
אתם חושבים שאין לכם מה להפסיד? לא עשית שום דבר? תחשבו שוב … לפעמים מנקודת המבט שלכם לא רואים את כל הסיכונים וחשוב שתקבלו את את ההכוונה הנכונה כבר בשלב הזה.
מספר נקודות למחשבה:
- הליך חקירה יכול להתחיל מהתנהלות שוטפת מול אנשי המקצוע במחוז. דעו בפני מה אתם עומדים. מנעו זאת מבעוד מועד.
- הליך חקירה יכול להתחיל בשטח “בבדיקה ראשונית”, באיסוף ראיות, בתשאול שלכם, של עובדים ושל אחרים. דעו בפני מה אתם עומדים.
- זומנתם לחקירה. האם אתם יודעים על מה החקירה? האם אתם יודעים את הפרטים? הגיעו מוכנים לחקירה, לאחר התייעצות עם עורך דין מומחה בתחום.
- זכותכם להתייעץ עם עורך דין. לדברים שתאמרו בחקירה משקל רב ביותר על גורל החקירה וההליך הפלילי. אתם בחקירה וטרם התייעצתם? בקשו להתייעץ.
- תזהרו “מהחוקר הנחמד”. אתם ממש לא צריכים לרצות את החוקר. החוקר לא מחליט על “סגירת התיק” ולכן חשיבות רבה מאוד לדברים שתאמרו להגנתכם.
- וודאו שדבריכם נרשמים בגיליון ההודאה באזהרה. אנחנו יודעים שבסיום החקירה אתם רק רוצים ללכת. עצרו. קראו כל מה שנכתב ביסודיות ותקנו אם צריך.
- יצאתם מהחקירה? זה לא סוף הסיפור …